Ekipa

Kuharski mojster – chef Ryan Craig

Od cateringa za poroke, do gastropubov ter restavracij z 2 Michelinovima zvezdicama, za nameček pa še kuhanje na super jahte za petičneže vmes – receptura za ustvarjanje chefa, čigar znanje in stil so rezultat vplivov različnih kultur in tehnik.

Ryan svoj odnos do prehrane povzame takole: ‘Food should be fun, not pretentious and most importantly f*** delicious.’ Njegove jedi so moderne z elegantno in privlačno postavitvijo (platingom), s poudarkom na uporabi kvalitetnih, lokalnih, sezonski sestavin, ki jih pripravlja na različne kreativne načine, da poudari njihove naravne kvalitete in iz njih izvleče globino okusa.
Pred dobrima dvema letoma je Ryan v rodnem vzhodnem Londonu odprl restavracijo Barge East, ki je kmalu pristala med najbolje ocenjenimi restavracijami na TripAdviserju. Ryan si želi v Lindi poustvariti enak uspeh, s kombiniranjem mednarodnih jedi in dodajanjem svoje interpretacije nekaterim lokalnim klasikam.

Verjetno se vprašate – ampak kaj ga je pripeljalo v Ljubljano? Ljubezen, seveda.

Koktajl mojstrica – barlady Eva Dakić

Kar se je začelo kot klasična pot v slovenskem gostinstvu – s študentskim delom – je preraslo v ljubezen do »miksologije« oziroma mešanja koktajlov ter do »gostiteljstva« ljudi na splošno, kot Eva pojmuje gostinstvo oziroma kot se temu reče v angleščini »hospitality«. Evo navdihuje raznolikost in razgibanost tega področja, preizkušanje novih sort pijač, iskanje novih konceptov in kombiniranje hrane in pijače ter predvsem različnih ljudi, prav tako pa izmenjava znanja s kolegi.

Največji navdih Eva črpa iz svoji spominov in doživetij – hrana, okusi in vonji, ki jo spominjajo na nekaj lepega, kar ji je všeč; filmi, ki si jih pogleda, glasba, ki jo ima rada. Mešanje koktajlov Eva dojema kot umetnost, zaradi česar jo tudi povezuje z drugimi zvrstmi umetnosti. Veliko poudarek pa daje prepletu med jedjo in pijačo, saj so okusi in vonji enega navdih za drugega. Dobro kombiniranje obojega pa zahteva podrobno poznavanje sestavin in usklajeno sodelovanje s chefom kuhinje.

Na odgovor, kaj ji je najbolj pomembno pri strežbi ljudi, Eva poudari zlati standard hotelske družbe Ritz Carlton – ‘We are Ladies ang Gentlemen serving Ladies and Gentlemen.’

Mojster kakovosti – kokapujček Bailey

»Hrana je moja religija«, so brez dvoma besede, ki bi jih uporabil Bailey, da bi se opisal, če bi lahko spregovoril. Od majhnih tačk dalje, je za Bailey-ja največja radost trenutek, ko je čas za hrano. In pa seveda vse vmesne minute, ko brez sramu in zadržkov ves čas fehtari za kakšne priboljške. Je namreč strasten gurman, ki pohrusta vse, razen limon. In ob najmanjšem zvoku hladilnika hitro pridirka, da preveri, če je vse pod kontrolo. Kuhanje doma brez njegovega nadzora – I think not!

Gurmanska investitorja – Vladimir Dobrev & Sanja Rađenović

Že od prvih trenutkov poznanstva, je kulinarika predstavljala velik vezni člen med obema. Vabilo na vinsko pot je bilo tri leta nazaj »usodno«, da dva gurmana svojo skupno življenjsko pot dopolnjujeta z odprtjem bistroja v najbolj bizarnih časih – ko zaradi koronavirusa mnogi gostinci zapirajo svoja vrata, strastna zanesenjaka svoja šele odpirata. Saj veste, kaj pravijo, v vsaki krizi je tudi priložnost.

Diabetes in življenje v Španiji skoraj desetletje, sta Vladimirju odprla pogled na bolj kvalitetno, zavestno in gurmansko prehranjevanje. Kamorkoli se odpravi, je vedno najbolj pomembna odločitev, kaj in kje se bo jedlo in kakšno dobro vino skombinirati zraven. Vladimir v Ljubljani najbolj pogreša raznolikost ponudbe, zato je njegov cilj v Lindi ponuditi jedi iz različnih koncev sveta, ki so okusne, napolnijo želodce in srce, ter se menjajo zadosti pogosto, da lahko vedno znova izkusiš nekaj novega.

Ko rasteš z mamo, ki obožuje kuhanje in veliko ter dobro kuha, ljubezen do hrane ni vprašljiva. Od izbirčnega otroka, ki je najraje jedel Smoki, do skoraj pet let pretežno mesne prehrane, se je Sanja prelevila v odraslega gurmana, ki prisega na okusne, kompleksne vegetarijanske jedi, ki jim začimbe in zelišča poudarijo njihov primarni okus. In pa seveda na slastne slaščice, katerih se zelo pogosto loti tudi sama.